Kinfolk Gallery
By Norm Architects

In the heart of Copenhagen with glass façade facing Amager Torv, The Kinfolk Gallery is located. A gallery and workspace created by Norm Architects for Kinfolk Magazine.
The aim of the space was to create a collaborative multi-purpose workspace. It had to have space for staff to come together to work, but also for inviting over friends, partners, and collaborators for idea-sharing in inspiring surroundings.
Part of the vision of the architects at Norm was to create spaces that feel good in every way. Part of the brief for the space held that the office space should have an elegant, informal, and homey atmosphere. Muted tones were used to create exactly that!
The source of inspiration for the large and open spaces at Kinfolk Magazine comes from a combination of Scandinavian and Japanese influences.

For the walls creating the surroundings for the Gallery and workspace, Norm Architects chose to have KC14 in the colour Pale Beach applied. The tactility of the surface and the choice of colour were made to mimic the facades of the surrounding neoclassical buildings in central Copenhagen.

The entire space was separated into three zones; The gallery at the front end of the space, the work area attached to the gallery and the separate and the more separate and private space in the back part of the space.

The Gallery

The first zone – The gallery, is open to the public and functions as a gallery and space for gatherings. An open floor plan with lots of natural light from the big glass window was created to invite the streets of Copenhagen inside. The natural light enhances the lively playfulness of the KC14 wall, while the soft colour calms the clean minimalist space.

The open workspace

The second zone is an open work area attached to the gallery and features a large round table as well as large plush orange sofas and a glass coffee table. This creates a space of contrast both in colours, shapes, and textures.

The office workspace

The third zone is the more secluded open-plan workspace furnished with bespoke oak tables. The sandy-toned walls of Pale Beach are intended to echo the facades of Copenhagen’s neoclassical buildings.